Kakut

Raparperikakku

Ihana kevät! Tänne pohjoiseenkin ollaan pikkuhiljaa saatu lämpöä pitkän talven jälkeen, vaikka onhan tuolla vielä lunta pihalla. Raparperit ovat kuitenkin jo päässeet pois lumen alta, mutta siihen, että raparperista saadaan satoa, menee vielä tovi. Jotenkin sitä näin kesän kynnyksellä alkaa aina haaveilla raikkaista raparperiherkuista… raparperikakuista ja -piirakoista. Ai että! Kevään ja erityisesti tulevan äitienpäivän kunniaksi leivoin raparperikakkua -tosin vielä pakasteraparpereista. Sinne jäi pakkaseen pari pussillista raparperia, pitäisi varmaan tehdä mansikka-raparperihilloa lopuista ennen uutta satokautta.

Raparperikakku

Tämä raparperikakkukakku on mainio tarjottava vaikkapa äidille sunnuntaina. Tai kesävieraille. Tai juhliin. Tai ihan vaan itselle, koska miksi ei? Kakku on sellainen rennon rustiikkinen, aika perinteinen. Kardemumma yhdessä raparperin kanssa saa kakun maistumaan perinteiselle. Tuleeko kellään muulla kardemummasta mummolatunnelma mieleen?


Raparperikakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 3 dl kauramaitoa
  • n. 4 dl raparperia pieninä paloina

Päälle:

  • 1 prk kauravispiä (Planti Creamy Dessert)
  • Mantelilastuja
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja voitele reunat margariinilla.
  2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kardemumma ja leivinjauhe yhteen. Yhdistä fariinisokeri, rypsiöljy ja kauramaito ja sekoita kunnes fariinisokeri sulaa. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Kaada puolet raparpereista vuokaan ja painele taikinan sisään. Ripottele loput raparperipalat kakun pinnalle.
  4. Paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia. 
  5. Anna kakun jäähtyä täysin. Vaahdota kauravispi ja lusikoi vaahto kakun päälle. Koristele mantelilastuilla.

Vinkki! Kakku on myös todella hyvää vielä hieman lämpimänä kauravaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna 🙂


Raparperikakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *