Kakut

Sitruunainen vadelmajuustokakku

Tänään haluan jakaa reseptin ihanan sitruunaiseen vadelmajuustokakkuun.

Vadelmajuustokakku

Tämä kakku sai alkunsa viime vuonna, kun siskon ylioppilasjuhliin piti kehitellä vegaaninen juustokakku. Vaikka netti onkin pullollaan erilaisia vegaanisia juustokakkuohjeita, ei mikään niistä ollut juuri sellainen, jota toivottiin. Niinpä päädyin valmistamaan ihanan raikkaan sekä myös kauniin (!) juustokakun. Tästä kakusta löytyy vadelmia niin kakun sisältä kuin päältäkin ja lisäksi sitruuna tekee juustokakkumassasta keväisen raikkaan. Tämä kakku sopii mainiosti kevään ja kesän juhliin!

Juustokakku hyydytetään agar agar -jauheella, joka on siis täysin kasviperäinen, merileväpohjainen hyydykeaine. Sitä käytetään mm. juustokakuissa liivatteen tilalla. Agar agarin käyttö ei ole vaikeaa, kunhan huomioi muutaman seikan. Ensinnäkin, suosittelen käyttämään virallisia mittalusikoita oikean määrän mittaamiseen. Yksi teelusikallinen on 5 ml. Toiseksi, nestettä ja agar agaria tulee keitellä koko ajan sekoittaen niin kauan, kunnen seos oikeasti muuttuu takaisin hyvinkin nestemäiseen muotoon. Ei kannata säikähtää, vaikka seos muuttuukin aluksi tönköksi, agar agar kyllä liukenee, kunhan vähän keittelee. Aikaa menee muutama minuutti.

Kakusta saa helposti muokattua myös gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin. Tämä kakku on saanut paljon kehuja, toivottavasti innostutte leipomaan! Kakku on nimittäin oikeasti todella helppo tehdä.


Sitruunainen vadelmajuustokakku

Pohja:

  • 150 g vegaanisia kaurakeksejä
  • 50 g vegaanista margariinia (esim. Tummansininen Keiju)

Täyte:

  • 1 prk Alpron soijavispiä
  • 1 prk (225 g) Tofutti-soijatuorejuustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sitruunan mehua
  • 1 dl vettä
  • 4 tl (yhteensä 20 ml) agar agar -jauhetta
  • 1-2 dl suomalaisia pakastevadelmia

Pinnalle:

  • Suomalaisia pakastevadelmia
  • Mintunlehtiä
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle.
  2. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa tai käsin. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.
  3. Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää soijavispin joukkoon. Lisää joukkoon myös tomusokeri, sitruunan raastettu kuori ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  5. Mittaa kattilaan sitruunan mehu, vesi ja agar agar. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä hieman lämpöä ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen noin kahden minuutin ajan, kunnes agar agar on kokonaan liuennut nesteeseen.
  6. Ota juustokakkumassa jääkaapista ja kaada agar agar -seos juustokakkumassan sekaan samalla voimakkaasti vatkaten.
  7. Levitä jäiset, hieman murskatut pakastevadelmat pohjan päälle ja kaada sen jälkeen juustokakkumassa päälle. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
  8. Koristele valmis kakku juuri ennen tarjoilua vadelmilla ja mintun lehdillä. 

Vinkki! Käy kurkkaamassa lista vegaanisista kekseistä osoitteesta vegaanituotteet.net


Vadelmajuustokakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *