Kakut

Vadelmajuustokakku

Juustokakku onnistuu vallan mainiosti vegaanisena. Olen aiemminkin jakanut blogissani ohjeen vegaaniseen juustokakkuun ja edelleen jaksan hehkuttaa juustokakkujen helppoutta ja herkullisuutta 🙂 Miten näppärästi juustokakun voikaan tehdä täysin vegaanisena ilman hassuja eläinperäisiä ainesosia kuten liivatetta!

Vadelmajuustokakku

Tämä vadelmajuustokakku on valmistettu kauravispistä ja kookospohjaisesta tuorejuustosta. Ja hei, jos vierastat kookoksen makua niin voin kertoa, että tässä kakussa ei maistu lainkaan kookos! Tuorejuusto maistuu tuorejuustolle eikä kookokselle, joten uskon, että myös ei-kookoksen ystävät ilahtuvat kakusta 🙂 Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin täytteessä Dronningholmin Täyttis Vadelmatäytettä ja se tuokin täytteeseen raikkaan vadelman maun. Täyte on ihanan silkkisen pehmä ja niin hyvää! Tuoreet marjat sopivat täydellisesti kakun koristeeksi.


Vegaaninen vadelmajuustokakku

Pohja:

  • 150 g vegaanisia kaurakeksejä
  • 50 g vegaanista margariinia

Täyte:

  • 2 prk (4 dl) Plantin kauravispiä
  • 2 prk (400 g) Violife Creamy Original -tuorejuustoa
  • 1 prk (300 g) Dronningholm Täyttis Vadelmatäytettä
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 4 tl (yhteensä 20 ml) agar agar -jauhetta

Koristelu:

  • Tuoreita marjoja
  • Vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle.
  2. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa tai käsin. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.
  3. Vaahdota jääkaappikylmä kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  4. Sekoita tuorejuuston joukkoon Täyttis Vadelmatäyte ja notkista vatkaimella.
  5. Mittaa kattilaan vesi, sitruunamehu ja agar agar. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä hieman lämpöä ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen noin kahden minuutin ajan, kunnes agar agar on kokonaan liuennut nesteeseen.
  6. Kaada agar agar -seos tuorejuuston sekaan ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
  7. Kääntele kauravispi tuorejuustoseoksen joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.
  8. Koristele valmis kakku tuoreilla marjoilla ja valkosuklaalla.

Vinkki! Vegaanista iChocin valkosuklaata löytyy ainakin S-ryhmän kaupoista ja erikoisliikkeistä kuten Ruohonjuuresta, Ekolosta ja Vegekaupasta.


Vadelmajuustokakku

Seuraatko Kanelikeidasta jo sosiaalisessa mediassa? Löydät blogini Instagramista! Jos leivot Kanelikeitaan reseptejä, jaa kuvasi somessa #kanelikeidas niin pääsen katsomaan luomuksianne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *