Kakut

Vegaaninen Nutella-juustokakku

Tässä oma versioni (vegaaninen sellainen) Emma Ivanen supersuositusta 3 aineen Nutella-juustokakusta. Tähän kakkuun todellakin tulee vain kolme raaka-ainetta ja muutenkin kakku on helppo tehdä.

Valmistin vegaanisen version vaihtamalla tuorejuuston soijatuorejuustoon ja käyttämällä Nutellan tilalla vegaanista hasselpähkinälevitettä Valsoia la Crema, jota löytyy nykyään ihan Citymarketistakin!! Tällä ohjeella kakusta tulee hyvin kiinteä ja siitä on helppo leikata kauniita paloja. Kakku on myös todella tuhti. Eli siis, vaikka kakun tekee pieneen 15 cm vuokaan, kyllä siitä riittää isommallekin porukalle.

Olen tehnyt tätä kakkua nyt pari kertaa ja voin sanoa, että kyseessä on ehkä helpoin kakku ikinä! Tässä ei tarvita sen kummempia kuin sekoittaa vain ainekset keskenään ja laittaa kakku uuniin.


Vegaaninen Nutella-juustokakku (3 aineen ihme)

  • 100 g digestivekeksejä
  • 400 g  hasselpähkinälevitettä (esim. Valsoia la Crema)
  •  2 prk (450 g) maustamatonta soijatuorejuustoa (itse käytin Tofuttia)
  1.  Pingota leivinpaperi halkaisijaltan 15 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Jauha keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon 2 rkl hasselpähkinälevitettä. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
  2. Sekoita tuorejuusto ja 2 dl hasselpähkinälevitettä keskenään. Kaada seos vuokaa ja lusikoi pinnalle loput hasselpähkinälevitteestä. Tee veitsellä kuvioita kakun pintaan.
  3. Paista kakkua 140 asteessa 40 minuuttia. Laita sitten uuni pois päältä ja jätä kakku jälkilämpöön 20 minuutin ajaksi.
  4. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.