Vegaaninen taatelikakku
Kakut

Vegaaninen taatelikakku

Vegaaninen taatelikakku on kuin perinteinen taatelikakku mutta täysin ilman voita ja kananmunia. Tämä taatelikakku saa lisämakua fariinisokerista ja kanelista 🙂

Vegaaninen taatelikakku

Kahvikakut kuuluvat jouluun ja taatelikakku onkin yksi perinteisimmistä joulun kakuista. En lähtenyt kikkailemaan vaan valmistin tällaisen oikein perinteisen taatelikakun, jossa voi on korvattu maidottomalla leivontamargariinilla ja kananmunat korvaa maustamaton soijajogurtti. Sen verran kuitenkin halusin tehdä muutoksia perinteiseen reseptiin, että tavallisen sokerin tilalla käytin fariinisokeria ja maustoin taikinan kanelilla. Kakusta tuli oikein mehevä ja sen maku vain paranee, kun kakun antaa levätä jääkaapissa muutaman päivän. Tämä kakku sopii mainiosti joulupöytään tai sen voi nauttia vaikka glögin kanssa kuten itse tein 😉


Vegaaninen taatelikakku

  • 1 pkt (250 g) kuivattuja, kuutioksi puristettuja taateleita
  • 3 dl vettä
  •  1 dl fariinisokeria
  • 200 g maidotonta leivontamargariinia (esim. Pirkka)
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  1. Paloittele taatelit pienemmiksi paloiksi. Mittaa kattilaan taatelit, vesi ja fariinisokeri ja keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes taatelit soseutuvat. Jäähdytä seos esim. kylmässä vesihauteessa.
  2. Vaahdota margariini kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää soijajogurtti ja jäähtynyt taateliseos vaahtoon.
  4. Sekoita jauhojen joukkoon sooda, leivinjauhe ja kaneli ja lisää jauhoseos massaan nopeasti sekoittaen.
  5. Annostele massa voideltuun (ja korppujauhotettuun) vuokaan.
  6. Paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes kypsä.

Vegaaninen taatelikakku