Keksit ja pikkuleivät

Kurpitsacookiet

Kurpitsateema saa jatkoa! Nyt olisi nimittäin vuorossa ihanan mehevät kurpitsacookiet. Näitä keksejä ei todellakaan voi vastustaa!

Kurpitsacookiet

Minulta ei edelleenkään löydy blogista kurpitsapiirakan ohjetta, mutta nyt löytyy ohje kurpitsapiirakan makuisille cookieille. Nämä keksit saavat makunsa kurpitsasta ja mausteista – kanelista, muskottipähkinästä ja neilikasta. Voinkin luvata, että näitä leipomalla koko talon valtaa aivan ihana tuoksu! Kurpitsa tuo kekseihin myös suloista pehmeyttä, joten siksi nämä ovatkin enemmän sellaisia mehevän pehmoisia cookieita. Niin, ja onhan näissä myös suklaata, koska suklaacookiet ovat parhaita! 😉


Kurpitsacookiet (10-12 kpl)

  • 115 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
  • 1,25 dl fariinisokeria
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 dl kurpitsasosetta*
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 100 g vegaanista tummaa suklaata (katso lista tästä)
  1. Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon fariinisokeri, sokeri ja kurpitsasose. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, suola, ruokasooda, leivinjauhe ja mausteet. Kaada margariini-sokeri-kurpitsaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita esim. puukauhalla.
  3. Rouhi suklaa isoiksi palasiksi ja sekoita taikinaan.
  4. Siirrä taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  5. Ota taikina jääkaapista ja muotoile taikinasta palloja leivinpaperin päälle. Litistä palloja hieman. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Huomioi, että keksit ovat valmiita, vaikka niiden keskusta on edelleen todella pehmeä! Anna keksien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään.

* Kurpitsasose on helppo tehdä itse: Kuori (myski)kurpitsa, leikkaa kuutioiksi ja keitä kuutiot kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsakuutiot sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kurpitsakuutiot höyryttämällä. Myös uunissa kypsennetty kurpitsa sopii näihin kekseihin 🙂

Vinkki! Näihin kekseihin tulee vain 1 dl kurpitsasosetta, joten sosetta riittää myös kurpitsagranolaan.


Kurpitsacookiet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *