Keksit ja pikkuleivät

Vaahtokarkki-suklaacookiet

Vegaanisia vaahtokarkeilla ja suklaalla höystettyjä cookieita! Juuri niin sitkeitä ja rapeita kuin toivoinkin. Ja aika makeita ;D

Vaahtokarkki-suklaacookiet

Minulla on jo pitemmän aikaa pyörinyt mielessä ajatus vegaanisista suklaacookieista, joissa on lisänä myös vaahtokarkkeja. Idean näihin kekseihin sain, kun näin suloisessa Kaakao kermavaahdolla -blogissa ohjeen vastaavanlaisiin kekseihin. Vaikuttivat aivan mielettömän hyviltä ja tiesin heti, että ohje on veganisoitava! Kun sitten vihdoin ostin vegaanisia vaahtokarkkeja, meni tämä ohje testiin (tai no, vaahtokarkit saivat odotella useamman viikon kaapissa…). En pettynyt – keksit todellakin ovat aivan älyttömän hyviä! Mitä muutakaan suklaacookieilta voisi odottaa?

Vaahtokarkki-suklaacookiet

Näiden keksien erikoisuus on niiden paistotavassa: taikina laitetaan pakkaseen odottamaan ennen paistoa, jolloin kekseistä tulee reunoilta rapeita ja keskeltä mukavan sitkeitä. Täydellinen koostumus siis 🙂

Rentoa sunnuntaita!


Vaahtokarkki-suklaacookiet (n. 25 kpl)

  • 125 g vegaanista margariinia
  • 1,25 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kauramaitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 150 g maidotonta tummaa suklaata rouhittuna
  • 100 g vegaanisia minivaahtokarkkeja (itse käytin näitä)
  1. Vatkaa margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää kauramaito ja vatkaa sekaisin.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja vatkaa sekaan. Sekoita lopuksi joukkoon rouhittu suklaa ja vaahtokarkit.
  3. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pötköjä (riippuen siitä, minkä kokoisia keksejä haluat) ja kääri kelmuun. Laita taikinapötköt pakastimeen n. 45 minuutiksi.
  4. Leikkaa jäiset taikinapötköt palasiksi ja asettele taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista 175 asteessa n. 12-15 minuuttia keksien koosta riippuen. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta keskiosa on edelleen pehmeä.

Vaahtokarkki-suklaacookiet

2 Comments

  1. Vau, kuullostaapa hyviltä <3 Ihana ulkoasu sun blogissa, vähän erilainenkin! Tykkäsin tosta etusivusta kun on kauniit ja selkeät kuvat, oikeen tuli sellanen olo, että mitä klikkais ensimmäisenä 🙂 Täytyy ottaa seurantaan, hyvää kesää!

    1. Noora says:

      Kiva kuulla, että tykkäät ulkoasusta <3 Nämä keksit on kyllä todella hyviä, suosittelen kokeilemaan! Hyvää kesää myös sulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *