Halva-taatelitortut
Leivonnaiset ja piirakat

Halva-taatelitortut (V)

Leivoin viime viikolla ensimmäisen adventin kunniaksi aivan mielettömän hyviä halva-taatelitorttuja!

Halva-taatelitortut

Tavalliset luumuhillolla täytetyt joulutortut ovat hyviä, mutta itse rakastan enemmän taatelihillolla täytettyjä torttuja. Olen kerran aikaisemmin täyttänyt tortut tahini-taatelihillolla ja ne olivat kyllä uskomattoman hyviä. Nyt halusin testata Chocochilin Elinan halva-taatelitorttuja, koska Lähi-idän keittiö on kaikista maailman keittiöistä se oma suosikkini. Elinan reseptissä minua kiehtoi myös ajatus käyttää halvaa torttujen täytteenä.

Näistä tulikin juuri niin hyviä, kuin ajattelin! Makea halva ja glögillä maustettu taatelihillo sopivat täydellisesti yhteen. Näitä tulen tekemään jatkossakin 🙂

Alkuperäinen resepti: Chocochili

Halva-taatelitortut (12 kpl)

  • 6 kpl torttutaikinalevyjä
  • glögillä maustettua taatelihilloa (ohje alla)
  • n. 30 g vanilja-halvaa murusina
  • tomusokeria koristeluun
  1. Keitä taatelihillo valmiiksi edellisenä päivänä.
  2. Sulata torttutaikinalevyt ja leikkaa viillot kulmiin.
  3. Laita jokaisen joulutortun keskelle n. 1 tl halvaa ja reilusti taatelihilloa. Nipistä tortut kiinni ja lisää vielä liitoskohdan päälle hilloa.
  4. Paista 225 asteessa n. 10-15 min tai kunnes valmiita.
  5. Koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla.

Vinkki! Vegaanituotteet.net on laatinut joulukoosteen vegaanin joulua helpottamaan. Sieltä voit kurkistaa mm. vegaaniset torttutaikinalevyt!

halva-taatelitortut

Glögillä maustettu taatelihillo (V & GF)

  • 200 g pehmeitä tuoreita taateleita
  • 2,5 dl vaalea glögijuomaa
  • 1 klementiinin mehu
  • 1 kanelitanko
  1. Poista taateleista kivet. Hienonna taatelit ja laita kattilaan.
  2. Lisää glögi, klementiinin mehu ja kanelitanko ja keitä kunnes hillo on muuttunut paksuksi. (itselläni meni tässä varmaan 10-15 min)
  3. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella.
  4. Anna jäähtyä ja säilytä valmis hillo jääkaapissa. Säilyy muutamia päiviä.