Leivonnaiset ja piirakat

Kirsikkapiirakka

Kirsikat ovat herkullisia sellaisenaan tai niistä voi taikoa ihanan piirakan!

Kirsikat ovat ihan parasta tähän aikaan vuodesta. Voi kuinka olisikaan mieletöntä, jos täällä kasvaisi kirsikkapuita! No, kirsikkapuita ei täällä kasva, mutta onneksi kaupasta saa tuoreita kirsikoita. Niitä onkin tullut ostettua jo muutama kilo ja lisää täytyy vielä hakea 🙂 Olen siis todellinen kirsikoiden ystävä! Ne on niin hyviä puurossa ja niistä saa tehtyä myös älyttömän hyvää jäätelöä yhdessä banaanien kanssa. Nyt todellakin täytyy nauttia tästä kirsikkasesongista. Sesongin kunniaksi uhmasin hellettä ja paistoin tällaisen oikein mehevän kirsikkapiirakan. Olkaa hyvä!


Vegaaninen kirsikkapiirakka

Pohja:

  • 125 g omenasosetta (esim. Piltti)
  • 1 dl kauramaitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g tuoreita kirsikoita (paino kivien kanssa)

Muruseos:

  • 25 g vegaanista margariinia
  • 0,25 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl mantelijauhetta
  1. Poista kirsikoista kivet. Sekoita keskenään omenasose, kauramaito ja rypsiöljy. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 25 cm). Ripottele kirsikat taikinan päälle.
  2. Yhdistä kaikki muruseoksen aineet ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ripottele piirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kypsä.

Vinkki! Voit tehdä omenasoseen itse tai käyttää mitä tahansa valmista omenasosetta. Itse käytin Piltti-sosetta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *