Parhaat gluteenittomat browniet
Leivonnaiset ja piirakat

Parhaat gluteenittomat browniet (V, GF)

Tässä ne ovat: parhaat gluteenittomat browniet! Ilman kananmunaa, ilman maitotuotteita, ilman valkoista sokeria, ilman vehnäjauhoja… Lista voisi jatkua loputtomiin, mutta makuapa näistä ei puutu. Aivan täydellisen sopivasti mutaisat browniet, joita kehtaa tarjota vieraillekin!

Parhaat gluteenittomat browniet

Jotenkin tuntuu, että tänne blogiin päätyy aina vain uudestaan ja uudestaan browniereseptejä. Niin siis tälläkin kertaa. Tämä on vain sellainen ohje, jota en voi olla jakamatta. Kunnia brownieista menee Ella Millsille ja alkuperäinen ohje on julkaistu Ellan viimeisimmässä kirjassa The Plant-Based Cookbook, joka ilmestyi viime vuonna. Kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, mutta oma suosikkini on ehdottomasti Fudgy Brownies eli juurikin nämä ihanan täydelliset gluteenittomat suklaaherkut.

Parhaat gluteenittomat browniet

Browniet valmistuvat yksinkertaisista raaka-aineista ja ovat todella nopeita tehdä. Jauhoina käytetään luonnostaan gluteenittomia tattarijauhoja, jotka sopivat näihin paremmin kuin hyvin. Tattarissa on melko voimakas maku, mutta brownieista se ei todellakaan puske läpi! Ja makeutustahan näissä on sitten runsaasti: kookossokeri takaa, että browniet saavat juuri oikeanlaisen koostumuksen. Kananmunan asemaa ajaa chiansiemenistä tehty hyytelö, jonka voi korvata myös pellavansiemenrouheella ja vedellä. Vaihda vain chiansiemenet pellavansiemenrouheeseen ja käytä kuten ohjeessa.

Alkuperäinen ohje: Deliciously Ella: The Plant-Based Cookbook (Yellow Kite 2018)


Gluteenittomat browniet (V, GF)

  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 250 g tattarijauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 60 g kaakaojauhetta
  • 330 g kookossokeria
  • 100 ml gluteenitonta kauramaitoa
  • 130 g kookosöljyä sulatettuna
  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
  2. Yhdistä chiansiemenet ja 4 ruokalusikallista vettä, sekoita hyvin. Anna hyytyä noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita keskenään jauhot, sooda, suola, kaakaojauhe ja kookossokeri.
  4. Lisää kuivien aineiden joukkoon kauramaito, chiaseos ja sulatettu kookosöljy. Sekoita hyvin!
  5. Kaada taikina 25 cm x 18 cm uunivuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki! Jos haluat, voit ripotella brownieiden päälle saksanpähkinöitä ennen paistamista kuten alkuperäisessä ohjeessa.


Parhaat gluteenittomat browniet