Leivonnaiset ja piirakat

Porkkanaleivokset

Tervetuloa Kanelikeitaaseen!

Tämä on ensimmäinen blogipostaukseni ja samalla pääsen myös jakamaan ensimmäisen reseptini! Olen jo monta vuotta halunnut perustaa oman vegaanisen leivontablogin ja nyt se on vihdoin tässä. Haluan jakaa blogissani parhaat vegaaniset herkkureseptini teidän kanssanne. Enimmäkseen reseptit tulevat olemaan itseni kehittelemiä, mutta saatanpa jakaa myös muiden herkkureseptejä 🙂 Toivon sinulle makoisia hetkiä Kanelikeitaassa!

Pitemmittä puheitta, siirrytään ensimmäisen herkun pariin. Kyseessä ovat ihanan mehevät ja sopivasti kosteat vegaaniset porkkanaleivokset. Mausteinen pohja saa mukavasti raikkautta sitruunaisesta kuorrutteesta. Tykkään itse käyttää mausteita leivonnassa – kuten ruuanlaitossakin. Näissä leivoksissa on kuitenkin raikkaan sitruunainen kuorrutus tuomassa tasapainoa makumaailmaan. Tykkään, että kuorrute olisi ilman sitruunan tuomaa raikkautta ehkä liiankin makea.


Porkkanaleivokset

Pohja:

  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl omenasosetta
  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 4,5 dl raastettua porkkanaa (raaste saa olla karkeaa)
  • 100 g rouhittuja saksanpähkinöitä

Kuorrutus:

  • 1 prk (225 g) Tofutti-soijatuorejuustoa
  • 100 g vegaanista margariinia (esim. Tummansininen Keiju)
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori

Pinnalle:

  • Mantelirouhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja mausteet keskenään.
  3. Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri, rypsiöljy, omenasose ja kauramaito ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon lopuksi omenaviinietikka ja sekoita.
  4. Sekoita jauhoseos nesteiden sekaan ja lisää joukkoon porkkanaraaste ja saksanpähkinärouhe. Sekoita kevyesti.
  5. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (30 cm x 22 cm) ja paista noin 30 minuuttia.
  6. Kuorrutusta varten sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele mantelirouheella.

Vinkki! Leivokset kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin ne ehtivät maustua ja mehevöityä jääkaapissa. Tällöin maut tulevat entistä paremmin esiin!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *