Leivonnaiset ja piirakat

Raparpericrumble (V, GF)

Raparpericrumble on helppo valmistaa ja sitä voi muokata oman maun mukaan loputtomiin. Itse lisään raparperin kaveriksi aina mansikoita, koska mansikat ja raparperi ovat mielestäni täydellinen parivaljakko. Raparperi yksinään olisi vähän turhan kirpeää, joten mansikka tuo samalla kaivattua makeutta.

Raparpericrumble

Yleensä crumbleissa (tai murupaistoksissa) on kohtalaisen ohut murukerros, mutta tässä on ihan sellainen reilu kerros kaurahiutaleita ja mantelijauhoa päällä. Raparpericrumbleni on makeutettu kookossokerilla ja lisäsin kardemummaa tuomaan lisää makua.

Suosittelen ehdottomasti tarjoilemaan crumblen vegaanisen vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Kurkkaa Vegaanituotteet-sivustolta, mitkä jäätelöt ovat vegaanisia 🙂


Raparpericrumble (V, GF)

Täyte:

  • 400 g raparperia paloina
  • 200 g mansikoita
  • 2 rkl kookossokeria
  • (1 cm vettä kattilaan)

Crumble:

  • 200 g mantelijauhoa
  • 200 g isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 rkl kookossokeria
  1. Laita raparperit ja mansikat kattilaan yhdessä kookossokerin kanssa. Jos käytät tuoretta raparperia/mansikoita, lisää kattilan pohjalle n. 1 cm vettä. Pakastetuista raparpereista ja mansikoista irtoaa enemmän nestettä, jolloin vettä ei tarvita. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
  2. Täytteen kiehuessa valmista crumble eli muruseos: Mittaa mantelijauhot ja kaurahiutaleet isoon kulhoon. Sulata kookosöljy kattilassa yhdessä kardemumman ja kookossokerin kanssa. Sekoita öljyseos kuivien ainesten joukkoon.
  3. Voitele Ø 25-27 cm piirakkavuoka kookosöljyllä. Kaada raparperi-mansikkatäyte pohjalle ja levitä crumble täytteen päälle niin, että täytettä ei näy yhtään.
  4. Paista 180 asteessa 35-45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Raparpericrumble

Minut löytää muuten nykyään Instagramista nimellä @kanelikeitaannoora. Nimimuutos johtuu siitä, että jaan Instagramissa yhä enemmän murusia myös omasta elämästäni eli sieltä löytyy muutakin kuin kakkukuvia 😀 Tervetuloa seuraamaan!

Niin ja jos leivot blogin resepteillä, olisi kiva, jos tägäisit minut ja käyttäisit tunnistetta #kanelikeidas. Tulen aina niin iloiseksi, kun joku ihana on leiponut minun ohjeella. Kiitos teille <3