Maisemakahvilan raparperipiirakka
Leivonnaiset ja piirakat

Vegaaninen maisemakahvilan raparperipiirakka (V)

Maisemakahvilan raparperipiirakka. Tämän kesän ehdoton hittileivonnainen, joka leviää sosiaalisessa mediassa ja blogeissa. Kyseessä on siis alunperin hämeenkyröläisen kesäkahvilan raparperipiirakka, jonka resepti julkaistiin Kotiliedessä jo 20 vuotta sitten. Tänään tarjoilen ohjeen eläinystävälliseen versioon – vegaaninen maisemakahvilan raparperipiirakka kaikille heille, jotka haluavat tehdä asioita vähän eri tavalla 😉

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Itse bongasin idean maisemakahvilan raparperipiirakkaan tietenkin juuri sosiaalisesta medista. Koska kyseessä on alunperin kananmunia ja maitotuotteita sisältävä resepti, piti minun siis tehdä pieniä muutoksia ohjeeseen. Käytin pohjana Hannan soppa -blogista löytynyttä ohjetta. Pohjan piimä korvataan maustamattomalla soijajogurtilla ja kananmuna omenasoseella. Täytteen rahka korvautuu näppärästi vegaanisella rahkavalmisteella ja päätin itse käyttää vaniljanmakuista sellaista. Jos et löydä vegaanista vaniljarahkaa, voit käyttää myös maustamatonta ja lisätä joukkoon muutaman teelusikallisen vaniljasokeria. Täytteen kananmunat korvasin soijajogurtilla, joka hyytyy uunissa.

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Entäpä maku sitten? Onko maisemakahvilan raparperipiirakka (vegaanisenakin) todella kaiken hehkuttamisen väärti? KYLLÄ! Tästä tuli niin hyvää. Ehkäpä parasta raparperipiirakkaa ikinä 🙂 Erityisen maukkaan tästä tekee juuri tuo täyte ja sen päälle tuleva muruseos. En siis yhtään ihmettele, että kyseessä on kahvipöytien klassikko ja tämän kesän hehkutettu somehitti. Suosittelen sinuakin kokeilemaan vegaanista versiota. Helppoa ja hyvää!


Vegaaninen maisemakahvilan raparperipiirakka (V)

(pellillinen)

Muruseos:

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g maidotonta margariinia sulatettuna (esim. tummansininen Keiju)

Pohja:

  • 2/3 muruseoksesta
  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 0,5 dl omenasosetta

Täyte:

  • 1,5 l raparperipaloja
  • 400 g (1 prk) Alpro Go On soijarahka vanilja (tai maustamaton)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia

Pinnalle:

  • 1/3 muruseoksesta
  1.  Valmista ensin muruseos: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi sulatettu margariini. Ota seoksesta 1/3 erilleen toiseen kulhoon pinnalle ripottelua varten.
  2. Sekoita pohjataikinaan varattuun muruseokseen soijajogurtti ja omenasose. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan päälle.
  4. Sekoita täytettä varten keskenään soijarahka, sokeri ja soijajogurtti ja levitä seos raparperien päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä.

Vinkki! Soijajogurtti hyytyy uunissa ja korvaakin siksi tässä ohjeessa täytteen kananmunat. Huomaa, että täyte saattaa tuntua vielä pehmeältä ja raa’alta uunista otettaessa, mutta se jatkaa hyytymistä vielä jäähtyessään.


Maisemakahvilan raparperipiirakka

Lisää raparperireseptejä löydät täältä.