Leivonnaiset ja piirakat

Vegaaninen puolukka-rahkapiirakka

Taisin juuri löytää uuden suosikkipiirakkaohjeen! Tämä vegaaninen puolukka-rahkapiirakka kätkee sisälleen ihanan mehevän piirakkapohjan, jonka päälle tulee makea rahka, kirpeitä puolukoita ja kaiken kruunaa vielä suussa sulava muruseos. Ai että on hyvää!

Vegaaninen puolukka-rahkapiirakka

Tällä viikolla tehtiin koulussa puolukkapiirakkaa koulun henkilökunnan pikkujouluihin. Piirakkapohjaan tuli piimää, päälle puolukoita ja muruseos. Koska tykkään puolukoista ja puolukat ovat myös jouluisia, halusin leipoa kotonakin puolukkapiirakkaa. Puolukka on kirpeä marja, joka jakaa mielipiteitä. Toiset tykkää, toiset ei. Itse käytän syksyisin ja talvisin puolukkaa päivittäin 🙂 Tämä piirakka on kuitenkin sellainen, jota uskaltaa tarjota kaikille. Puolukka tuo kivasti raikkautta muuten melko makeaan piirakkaan. Ja tuo rahkakerros…se on niin hyvää! Tästä piirakasta voisi näppärästi tehdä lukuisia erilaisia variaatioita vaihtamalla puolukat muihin marjoihin tai vaikka omenaan tai raparperiin.

Alkuperäinen ohje on Ruokakonttuuri-blogista.


Vegaaninen puolukka-rahkapiirakka (10-12 palaa)

Pohja ja muruseos:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 125 g margariinia sulatettuna (esim. tummansininen Keiju)
  • 100 g soijarahkaa (Alpro Go On)
  • 0,25 dl vettä

Täyte:

  • 300 g soijarahkaa (Alpro Go On)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 5 dl puolukoita (itse käytin jäisiä puolukoita)
  1. Sekoita pohjaa ja muruseosta varten kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini ja sekoita esim. lusikalla kunnes saat aikaan murumaisen seoksen. Ota puolet seoksesta toiseen astiaan.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen murutaikinaan soijarahka ja vesi. Sekoita. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (itselläni oli käytössä 30 cm x 22 cm kokoinen leivinvuoka).
  3. Valmista täyte sekoittamalla vispilällä soijarahka, sokerit, perunajauho ja sitruunamehu. Levitä seos pohjataikinan päälle. Ripottele taikinan päälle puolukat ja viimeisenä muruseos. (Levitä rahka, puolukat ja muruseos aivan reunoja myöten.)
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 min.
  5. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista paloiksi.

Vinkki! Tämä piirakka maistuu aivan taivaalliselta levättyään yön yli jääkaapissa.


Vegaaninen puolukka-rahkapiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *