Vegaaniset browniet
Leivonnaiset ja piirakat

Vegaaniset browniet

Täydelliset (en tykkää sanasta “täydellinen”…mutta menkööt) vegaaniset browniet ovat olleet hakusessa jo todella pitkään. Olen testaillut erilaisia browniereseptejä, mutta niissä on kaikissa ollut jotain, mistä en ole ollut täysin vakuuttunut. Tämän vuoden alussa otinkin työn alle sen oikean browniereseptin löytämisen. Eikä muuten ollut helppo homma! Siis miten näin yksinkertaisen reseptin löytäminen voikaan olla niin vaikeaa?

Vegaaniset browniet

Olen myös pohtinut, millaisista brownieista mie tykkään. Olisiko brownie maukkaampi mutakakkumaisena vai sittenkin kosteana kakkuna..? Yksi ehdottomasti suosikkiresepteistäni on Isa Chandra Moskowitzin kirjasta The Superfun Times – Vegan Holiday Cookbook. Siinä oleva ohje on sellainen, johon turvaudun aina, kun haluan mutakakkumaisen kosteita brownieita. Ja niihin tulee maapähkinävoita (taivaallisia…). Sitä ohjetta en kuitenkaan nyt jaa. 

Halusin nimittäin tehdä sellaisia brownieita, jotka olisivat kosteita mutta ei mitään mutakakkua (mutakakku on mulle pyhä asia ja sitä ei pidä mennä pilaamaan). Päädyin testaamaan Pahalapsen vegaanista brownieta, ja ai että näistä tuli hyviä!!! Siis ihan oikeasti juuri sellaisia kuin toivoinkin 🙂 Mie tykkään! Ite tosin paistoin ehkä hitusen liian kauan vaikka pidin vahtia uunin vieressä, mutta silti nämä olivat niin herkullisia. Saivat myös kehuja sekasyöjiltä. Carnivore approved, kuten aina 😉

Alkuperäinen ohje: Gastro Pahalapsi


Vegaaniset browniet

  • 180 g maidotonta margariinia (esim. tummansininen Keiju)
  • 200 g maidotonta tummaa suklaata (katso lista tästä)
  • 300 g sokeria
  • 300 g kauramaitoa
  • 400 g vehnäjauhoja
  • 3 g suolaa
  • 7,5 g ruokasoodaa
  • 7,5 g vaniljasokeria
  • 90 g kaakaojauhetta
  • 150 g pähkinöitä ja suklaata rouhittuna
    • itse käytin tummaa suklaata 50 g ja saksanpähkinöitä 70 g
  1. Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. 
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sattumat (pähkinä- ja suklaarouhe). 
  3. Lisää margariini-suklaaseos sekä kauramaito kuivien aineiden joukkoon. Sekoittaminen onnistuu ihan puukauhalla. 
  4. Kaada/lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20 x 30 cm) ja tasoita pinta. Taikina on melko paksua. 
  5. Paista brownieita 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista paloiksi. (Itse tein browniet valmiiksi edellisenä iltana ja annoin olla yön yli jääkaapissa.)

Vinkki! Tarkkaile brownieita paiston aikana. Näiden on tarkoitus jäädä sisältä kosteiksi!


Vegaaniset browniet