Muffinit ja pullat

Vegaaniset kookos-raparperimuffinssit

Raparperikausi alkaa olla parhaimmillaan, joten raparperisesongin kunniaksi leivoin muhkean meheviä kookos-raparperimuffinsseja.

Kookos-raparperimuffinssit

Ennen vegaaniksi ryhtymistä yksi suosikkiherkuistani oli ehdottomasti juuri kookos-raparperimuffinssit, mutta koska ne sisälsivät sekä kananmunia että lehmänmaitojogurttia niin eipä ole kyseisiä herkkuja enää tullut leivottua. Mutta hei! Nyt vihdoinkin muokkasin reseptin vegaaniseksi 🙂 Taas saa siis nauttia tästä ihanasta makuyhdistelmästä, nam! Maku muistuttaa ihan alkuperäistä ja näistäkin löytyy kookoksen lisäksi myös kardemummaa. Hyvin sopivat yhteen raparperi, kookos ja kardemumma.

Toivottavasti innostutte kokeilemaan! Nauttikaa raparperisesongista 😉


Vegaaniset kookos-raperperimuffinssit (8 isoa muffinssia)

  • 1 dl maustamatonta kaura- tai soijajogurttia
  • 1 dl kauramaitoa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • n. 4 dl raparperia pieninä paloina
  1. Sekoita kaurajogurtti, kauramaito, rypsiöljy, sokeri ja kardemumma keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Siivilöi jauhot muiden ainesten joukkoon.
  3. Lisää lopuksi taikinaan kookoshiutaleet ja raparperi. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Jaa taikina amerikanmuffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat saaneet kauniin värin ja kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki! Itse käytän aina sekä muffinssipeltiä että muffinssivuokia. Näin muffinssit pitävät muotonsa uunissa 🙂


Kookos-raparperimuffinssit

Seuraatko Kanelikeidasta jo Instagramissa? Jos leivot Kanelikeitaan reseptejä, jaa kuvasi somessa #kanelikeidas niin pääsen katsomaan luomuksianne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *