Muffinit ja pullat

Vegaaniset Marianne-kuppikakut

Piparminttu ja suklaa ovat täydellinen makupari! Näistä mehevistä kuppikakuista löytyykin molempia makuja.

Marianne-kuppikakut

Fazerilla on kesän ajan käynnissä Marianne Kesäleipuri -kampanja, johon voi osallistua Fazerin sivuilla. Kampanjan satoa löytyy Instagramin puolelta tunnisteella #Mariannekesäleipuri. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa, mitä herkkuja sieltä löytyy. Tiesitkö muuten, että Marianne-karkit ovat täysin vegaanisia?

Itse inspiroiduin kampanjasta sen verran, että halusin luoda oman Marianne-reseptin. Miten vaikeaa olikaan päättää, mitä kivaa Marianneista voisi kehitellä ja miten käyttää Marianneja. Lopulta, pitkällisten pohdintojen ja vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen, päätin ottaa varman päälle ja leipoa vanhoja kunnon kuppikakkuja. En nimittäin olekaan tehnyt kuppikakkuja piiiitkään aikaan. Nämä valmistuvat ihan perusaineksista ja ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa. Taikina on suklainen ja Marianne Crush tuo siihen kivan lisän. Kuorrute valmistuu helposti tummasta suklaasta, vegaanisesta tuorejuustosta, margariinista ja tomusokerista. Koko komeuden kruunaa vielä Marianne Crush, jota ripotellaa kuppikakkusten päälle. Aika herkkua!


Vegaaniset Marianne-kuppikakut (10 kpl)

Kuppikakut:

  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 dl kauramaitoa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • Hyppysellinen suolaa
  • 1-2 dl Fazer Marianne Crush -rouhetta (tai murskattuja Marianne-karkkeja)

Kuorrute:

  • 100 g vegaanista tummaa suklaata (katso lista tästä)
  • 200 g maustamatonta Tofutti-soijatuorejuustoa
  • 50 g vegaanista margariinia (esim. Tummansininen Keiju)
  • 1-2 dl tomusokeria

Koristelu:

  • Fazer Marianne Crush -rouhetta (tai murskattuja Marianne-karkkeja)
  1. Sekoita soijajogurtti, kauramaito, rypsiöljy ja sokeri keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Siivilöi jauhoseos muiden ainesten joukkoon.
  3. Lisää lopuksi Marianne Crush taikinaan.
  4. Asettele muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat saaneet kauniin värin ja kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
  5. Valmista kuorrute: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa Tofutti, margariini ja tomusokeri sekaisin. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetki. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele Marianne Crush -rouheella.

Marianne-kuppikakut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *