Valkosuklaa-raparperimuffinssit
Muffinssit ja kuppikakut

Valkosuklaa-raparperimuffinssit (V)

Vielä ehtii jakaa yhden ihastuttavan vegaanisen muffinssireseptin ennen juhannusta. Nämä valkosuklaa-raparperimuffinssit ovat suloisen makeita ja samalla raikkaan kirpeitä. Täydellinen juhannusherkku vaikka tuliaisviemisinä!

Valkosuklaa-raparperimuffinssit

Raparperit tuntuvat ainakin näillä leveysasteilla ja erityisesti tänä kesänä kasvavan armottoman hitaasti. Olisin halunnut leipoa raparpereista jo heti alkukesästä, mutta ei toivoakaan. Nyt vihdoin olivat raparperit sen verran kasvaneet, että niistä riitti juuri ja juuri näihin muffinsseihin. Koska minun mielestä raparperimuffinsseissa pitää olla reilusti raparperia! Ja unohdinko mainita, että näissä on myös vegaanista valkosuklaata!? Ai että, mitä herkkua 😉 . Valkosuklaa sopii erinomaisesti raparperin kanssa ja ainakin käyttämäni vegaaninen valkosuklaa sulaa sopivasti uunin lämmössä jättäen ihanan kinuskisen maun.

Suosittelen tutustumaan Kamomillan konditorian vegaanisten valkosuklaitten testiin, koska kaupoista löytyvissä valkosuklaissa on isojakin eroja niiden uunissa käyttäytymisen suhteen. Itse käytin muffinsseihin iChoc White Vanilla -merkkistä valkosuklaata ja ainakin se toimi hyvin.

Valkosuklaa-raparperimuffinssit

Alunperin minun oli tarkoitus käyttää näissä luottoainesosaa eli soijajogurttia. Aloitettuani operaatio leipomisen huomasin, ettei jääkaapissa ollutkaan enää yhtään jogurttipurkkia. No ei sitten. Siellä lojui kuitenkin täysin avaamaton soijatuorejuustopurkki, joka olisi mennyt heinäkuussa vanhaksi. Siispä jogurtin tilalle tuorejuustoa ja täytyy sanoa, että tuorejuusto nostaa nämä muutenkin niin mielettömät muffinssit aivan uudelle tasolle.

Blogista muuten löytyy jo ennestään yksi raparperimuffinssiresepti. Siinä raparperi saa kaverikseen kookosta ja kardemummaa. 


Valkosuklaa-raparperimuffinssit (V)

18 kpl

  • 250 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 dl kauramaitoa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 150 g maidotonta valkosuklaata (esim. iChoc)
  • 250-300 g raparperia pieninä paloina
  1. Notkista tuorejuusto esim. haarukalla. Lisää kauramaito, rypsiöljy, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää jauhot nesteiden joukkoon.
  3. Rouhi valkosuklaa ja lisää se taikinaan yhdessä raparperin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 12-15 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat saaneet kauniin värin ja kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Raparperi-valkosuklaamuffinssit