Muut makeat

Kurpitsagranola

Kurpitsa on hyvää ja kurpitsapiirakka on erittäin hyvää, sellaista oikein kunnon syysherkkua. Mutta miltä kuulostaisi täysin vegaaninen ja gluteeniton kurpitsagranola? Aika hyvältä, eikös!

Kurpitsagranola

Minulla on aina granolaa kaapissa. Tosin granolallekin on tarkat vaatimukset: sen tulee tietysti olla vegaanista mutta lisäksi se ei saa sisältää lisättyä valkoista sokeria ja mieluusti siinä saisi olla paljon siemeniä ja pähkinöitä. Makuakin saa olla, niin ja mausteita kiitos! Jotenkin sitä niin tottuneesti aina ottaa kaupasta mukaan samoja kriteerit täyttäviä granoloita, eikä yhtään muista, että granolaa on helppo tehdä itsekin.

Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä pitkästä aikaa omaa granolaa. Tällä kertaa mennään syysteemalla ja päätin valmistaa kurpitsapiirakan makuista granolaa. Voi että tästä tuli niin hyvää! Maku todellakin muistuttaa amerikkalaista kurpitsapiirakkaa. Parasta kuitenkin on, että tässä on ihan kunnon “kokkareita”! Minä ainakin tykkään kovasti kokkareisista granoloista ja tämä onkin juuri sellainen.


Kurpitsagranola (gluteeniton & vegaaninen)

  • 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1,25 dl puffattua kvinoaa
  • 1,25 dl auringonkukansiemeniä
  • 1,25 dl kurpitsansiemeniä
  • 1,25 dl kuoripäällisiä manteleita
  • 0,5 rkl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • Hyppysellinen neilikkaa
  • Hyppysellinen suolaa
  • 0,75 dl vaahterasiirappia
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 1,25 dl kurpitsaa soseena
  • 1 rkl sileää makeuttamatonta maapähkinävoita
  1. Leikkaa mantelit pienemmiksi paloiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään.
  2. Yhdistä kattilassa vaahterasiirappi, kookosöljy, kurpitsasose ja maapähkinävoi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kookosöljy on sulanut ja seos on tasaista. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Levitä granola uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes granola on saanut kauniin värin ja on kuivunut. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana.

Vinkki! Puffatun kvinoan voit korvata esim. pähkinöillä tai siemenillä. Voit lisätä jäähtyneen granolan joukkoon mieleisiäsi kuivattuja marjoja. Tähän sopisivat hyvin esim. rusinat 🙂


Kurpitsagranola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *