Raakakakku
Kakut,  Raakaherkut

Kuningattaren raakakakku (V, GF)

Tässä se nyt on. Ulkoisesti kaunis ja sisäisesti erittäin maistuva, raikas marjainen raakakakku. Tämä kakku sai nimekseen kuningattaren raakakakku, koska sitä voisi tarjoilla vaikka kuningattarelle! (jokainen saa itse päättää, kuka on se kuningatar 😉 )

Raakakakku

Kesän kynnyksellä huomaan ainakin itse haaveilevani raikkaista marjaisista kakuista ja leivoksista. Voisipa käyttää tuoreita marjoja ja hedelmiä ja olisipa kakku vielä kauniin värinen. Miten se onnistuu? Ratkaisu on tietenkin tehdä raakakakku, joka valmistetaan täysin luonnollisista raaka-aineista ja värinsä kakku saa kuningatar-marjasekoituksesta.

Tässä kakussa on hieman tavallisia raakakakkuja kevyempi pohja. Pähkinöiden sijaan valmistin pohjan kaurahiutaleista ja kookoshiutaleista ja lisäsin vielä ripauksen kardemummaa tuomaan kotoisaa tunnelmaa. Kardemumma sitä paitsi sopii aivan täydellisesti marjojen kanssa! Täyte on aika tavallinen sisältäen cashewpähkinöitä, marjoja, sitruunaa, agavesiirappia ja tietenkin kookosöljyä. Mikä kuitenkin parasta, marjasekoitus värjää kakun ihan mielettömän kauniin väriseksi 🙂

Ohjeesta tulee yksi pieni mutta korkea kakku. Tykkään tehdä raakakakut pieneen (Ø 15 cm) irtopohjavuokaan, koska tavallisiin kakkuihin verrattuina raakakakut ovat täyttä tavaraa. Niitä riittää siis pienempikin palanen. Jos käytössäsi ei ole pientä vuokaa, voit valmistaa kakun Ø 20-24 cm vuokaan, mutta tällöin kakku kannatta tehdä 1,5-2-kertaisena.


Kuningattaren raakakakku (V, GF)

Pohja:

 • 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 1 dl kookoshiutaleita
 • 1 tl jauhettua kardemummaa
 • ripaus suolaa
 • 5-10 tuoretta taatelia

Täyte:

 • 4 dl cashewpähkinöitä (liotettuna 6-8 tuntia)
 • 250 g kuningatar-marjasekoitusta sulatettuna
 • 0,5 dl luomusitruunan mehua
 • 0,5 dl agavesiirappia
 • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
 • 1,25 dl kookosöljyä sulatettuna

Koristeluun tuoreita marjoja ja hedelmiä

 1. Aloita kiinnittämällä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 15 cm) pohjalle.
 2. Valmista ensin pohja: laita kaikki pohjan raaka-aineet taateleita lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes kaurahiutaleet ovat hienontuneet lähes jauhoksi. Lisää taatelit ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 3. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
 4. Valmista täyte blendaamalla kaikki täytteen raaka-aineet kookosöljyä lukuun ottamatta sileäksi ja tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kookosöljy ja sekoita tasaiseksi.
 5. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta ja siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään 6-8 tunniksi. Halutessasi voit myös jähmettää kakun pakastimessa muutaman tunnin ajan.
 6. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Vinkki! Saat kakkuun kauniit reunat käyttämällä irtopohjavuoassa reunakalvoa.


Raakakakku