Raakaherkut

Mansikkaraakakakku

Ei kesää ilman mansikkakakkua!

Ihanaa, kun saa taas tuoreita mansikoita! Niistä ei vain voi saada tarpeekseen, vähän sama juttu kuin kirsikoidenkin kanssa – mansikoita tekisi mieli syödä koko ajan, laittaa puuroon, smoothieen, käyttää leivonnassa… Mansikkakakku kuuluu kesään ja sellainen on leivottava aina parhaimpaan mansikka-aikaan. Ajattelin ensin tehdä ihan perinteisen mansikkatäytekakun, mutta päädyinkin lopulta valmistamaan raakakakkua. Tunnustan, R-A-K-A-S-T-A-N raakakakkuja yli kaiken! Vaikka blogistani ei ehkä uskoisi, tykkään kaikesta huolimatta eniten juuri raakakakuista. Ylipäänsä tykkään kaikenlaisista raakaherkuista kakkujen lisäksi ja tarkoituksenani onkin jakaa myös täällä blogissa enemmän raakaherkkuja.

Mansikkaraakakakku

Tämä kakku on todella tuhtia ja täyttävää, joten pienikin pala riittää. Pohja on ihanan suklainen ja täytteeseen raikkautta tuo mansikoiden lisäksi sitruuna. Täytteen ohje on pienin muutoksin Karita Tykän kirjasta Raakaa ja Makeaa (Tammi, 2014). 

Tarvitset tämän kakun valmistamiseen tehokkaan blenderin, jotta saat täytteestä sileää.


Mansikkaraakakakku (gluteeniton & vegaaninen)

Pohja:

  • 4 dl saksanpähkinöitä
  • 10-14 tuoretta taatelia (kivet poistettuna)
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte:

  • 7,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna (liota vähintään 4 tuntia ja huuhtele)
  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 1,5 dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 0,75 dl agavesiirappia
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna
  • Ripaus suolaa
  • 2,5 dl sulatettua kookosöljyä
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle.
  2. Laita pohjan raaka-aineet tehosekoittimeen ja rouhi tasaiseksi massaksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä pakastimeen odottamaan.
  3. Laita täytteen raaka-aineet kookosöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes saat aikaan tasaisen massan.
  4. Lisää joukkoon kookosöljy ja sekoita vielä hetki.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  6. Koristele ja nauti!

Mansikkaraakakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *