Raakapallot
Raakaherkut

Raakapallot – 3 reseptiä (V, GF)

Nyt ollaan vihdoin minun suosikkiaiheessa ja intohimon kohteessa, nimittäin raakaleivonnan parissa 🙂 Tänään esittelen teille kolme helppoa reseptiä raakapalloihin. Nämä raakapallot sisältävät kaikki vain viisi raaka-ainetta ja valmistuvat käden käänteessä.

Olen aloittanut raakaleivontaan tutustumisen juuri erilaisten raakapallojen kautta, koska A) näitä on helppo tehdä, B) tarvitaan vain muutamia raaka-aineita ja C) onnistuminen on aina varmaa! Mikäs sen mukavampaa kuin sekoitella erilaisia aineita keskenään tehosekoittimessa ja katsoa, millaisia palleroita saa aikaan 😉 Ikisuosikkini ovat erilaiset kaakaonmakuiset pallerot, koska suklaa.

Raakapallot

Mitä sitten oikein ovat raakapallot? Nimensä mukaisesti raakapallot ovat raakoja – raakaruokaa eli raw food. Raakaleivonnassa ideana on, ettei raaka-aineiden lämpötila nouse yli 42 asteen. Tämä mahdollistaa tärkeiden ravintoaineiden säilymisen. Raakaleivonnassa ei käytetäkään perinteisestä leivonnasta tuttuja valkoista sokeria tai viljoja (kuten ei myöskään maitotuotteita tai kananmunia, mutta eihän niitä tarvita muutenkaan!). Nämä raakapallot ovat paitsi vegaanisia, myös täysin gluteenittomia ja viljattomia. Valitse pallojen raaka-aineiksi laadukkaita pähkinöitä, makeuttamatonta ja suolatonta maapähkinävoita, raakatahinia, ceyloninkanelia sekä raakakaakaojauhetta.

Huom! Tarvitset näiden pallojen valmistamiseen tehokkaan tehosekoittimen tai monitoimikoneen. Toisin sanoen sellainen high speed blender tai food processor…

Vinkki! Raakapallot voi myös pakastaa.


Raakapallot

Nämä maapähkinävoilla ja Maca-jauheella maustetut pallot muistuttavat hieman toffeeta makumaailmaltaan. Niin hyviä! Suosittelen käyttämään makeuttamatonta ja suolatonta maapähkinävoita. Jos maapähkinävoissasi on suolaa, voit jättää suolan pois ohjeesta. 

Maapähkinävoi-maca (6 isoa tai 12 pientä palloa)

  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 120 g tuoreita taateleita (kivet poistettu)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl Maca-jauhetta
  • Hyppysellinen suolaa
  1. Rouhi pähkinät hienoksi tehosekoittimessa, jätä sattumia joukkoon.
  2. Lisää taatelit, maapähkinävoi, Maca-jauhe ja suola ja surauta massa tasaiseksi.
  3. Pyörittele massasta palloja ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.

Raakapallot

Ah, tässä se on, raakapallojen raakapallo! Nämä ovat ehdottomasti omia suosikkejani juuri sen kaakaon ansiosta. Käytä näissäkin palleroissa makeuttamatonta ja suolatonta maapähkinävoita. 

Hasselpähkinä-kaakao (6 isoa tai 12 pientä palloa)

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 200 g tuoreita taateleita (kivet poistettu)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • Hyppysellinen suolaa
  1. Rouhi pähkinät hienoksi tehosekoittimessa, jätä sattumia joukkoon.
  2. Lisää taatelit, kaakaojauhe, maapähkinävoi ja suola ja surauta massa tasaiseksi.
  3. Pyörittele massasta palloja ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.

Raakapallot

Kaneli ja tahini sopivat erinomaisesti yhteen. Yhdessä mantelin kanssa ne tuovat näihin palloihin mausteista makua. Suosittelen käyttämään tavallisen kanelin sijasta ceyloninkanelia, joka sisältää vain hivenen maksalle haitallista kumariinia. Käyttämäni tahini on vaaleaa raakatahinia, joka ei sisällä suolaa. 

Kaneli-tahini (6 isoa tai 12 pientä palloa)

  • 100 g manteleita
  • 120 g tuoreita taateleita (kivet poistettu)
  • 2 tl ceyloninkanelia
  • 2 rkl tahinia
  • Hyppysellinen suolaa
  1. Rouhi mantelit hienoksi tehosekoittimessa, jätä sattumia joukkoon.
  2. Lisää taatelit, kaneli, tahini ja suola ja surauta massa tasaiseksi.
  3. Pyörittele massasta palloja ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.

Instagram

Facebook