Raakasuklaatorttu
Leivonnaiset ja piirakat,  Raakaherkut

Raakasuklaatorttu (V, GF)

Tämä herkullinen raakasuklaatorttu valmistui vähän kuin vahingossa. Olin suunnitellut valmistavani jonkinlaista suklaatorttua, joka olisi täysin raaka, mutta täyte oli hieman pohdinnan alla. Lopulta keksin käyttää täytteessä kookosmaidon kovaa valkoista osaa ja – tsadaa – täytteestä tuli niin hyvää.

Raakasuklaatorttu

Pohja on ihan perus, samanlainen, jota käytän energiapalleroissa ja raakakakuissa muutenkin. Tällä kertaa se valmistui manteleista ja kookoshiutaleista sekä tietysti taateleista. Mukana on myös raakakaakaojauhetta ja ihan ripaus suolaa tuomassa suklaan makua paremmin esiin.

Parasta tässä tortussa on kuitenkin täyte! Voisin syödä sitä ihan sellaisenaankin… Täyte maistuu aivan maitosuklaalta (sikäli mikäli muistan oikein 😀 ). Itse olen erityisen tyytyväinen, ettei täyte tarvitse hedelmien lisäksi muita makeuttajia – banaanit ja taatelit kun hoitavat makeuttamisen todella ansiokkaasti.


Raakasuklaatorttu (V, GF)

Pohja:

  • 200 g manteleita
  • 50 g kookoshiutaleita
  • n. 12 tuoretta taatelia
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • hyppysellinen suolaa

Täyte:

  • 350 g kookosmaidon paksua osaa (Käytä jääkaappikylmää kookosmaitoa!)
  • 2 kypsää banaania
  • 15 tuoretta taatelia
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta

Koristeluun tuoreita marjoja ja hedelmiä

  1. Aloita pohjan valmistus rouhimalla manteleita ja kookoshiutaleita tehosekoittimessa. Lisää joukkoon loput pohjan ainekset ja surauta massa tasaiseksi. (Huom! Taateleiden määrä riippuu taateleiden mehukkuudesta ja saatat joutua lisäämän tai vähentämään niiden määrää ohjeen määrään verrattuna. Tarkoitus on saada massasta helposti muotoiltava.)
  2. Painele pohja piirakkavuoan (Ø 25-27 cm) pohjalle ja reunoille vedellä kostutetuilla käsillä. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  3. Kaavi jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä päällä oleva paksu valkoinen kerma. Tarvitset yhdestä kahteen tölkkiä. Laita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimen kulhoon ja anna koneen käydä kunnes täyte on tasaista ja sileää.
  4. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja laita pakastimeen tunniksi tai jääkaappiin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
  5. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Nauti!

Raakasuklaatorttu