Soijarouhepiirakka
Suolaiset leivonnaiset

Soijarouhepiirakka (V)

Tätä ohjetta on toivottu ja nyt se on täällä. (*tähän rumpujen pärinää*) Nimittäin vegaaninen soijarouhepiirakka, joka maistuu kaikille!!

Soijarouhepiirakka

Suolaisia piirakoita tulee tehtyä todella harvoin, vaikka nehän ovat ihan älyttömän käteviä ja niin hyviä. Lisäksi niitä voi muokata loputtomiin. Jos yhtään vegaaniset ja ilman kananmunaa ja juustoa valmistettavat piirakat hämmentävät, niin kokeile tätä. Kyllä, eläinperäisiä ainesosia ei todellakaan tarvita piirakan hyydyttämiseen saati maun varmistamiseen. Tämä piirakka hyydytetään maustamattomalla ja makeuttamattomalla (!) soijajogurtilla. Nyt joku saattaa ihmetellä, miten ihmeessä? Niin, soijajogurtti onkin siitä hauska raaka-aine, että se hyytyy uunissa.

Makua tähän piirakkaan tuovat mausteet ja aurinkokuivatut tomaatit. Pakko sanoa, ettei soijarouheen sellainen soijan maku edes puske läpi tässä piirakassa. Itse en nimittäin ole ikinä ollut mikään ylin soijarouheen ystävä, vaikka aina satunnaisesti sitä käytänkin. Tähän piirakkaan se kuitenkin sopii ja koen, että tämä piirakka on myös helposti lähestyttävä ei-vegaaneille 🙂


Soijarouhepiirakka (V)

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl rypsiöljyä

Täyte:

  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 150 g valmista soijarouhetta (esim. Hälsans Kök tai Anamma)
  • 70 g aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Päälle:

  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 dl maustamatonta ja makeuttamatonta soijajogurttia
  • 1 tl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 10 kpl miniluumutomaatteja

Koristeluun:

  • Tuoretta basilikaa
  • Paahdettuja pinjansiemeniä
  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina margariinilla voidellun piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia 200 asteessa.
  2. Valmista täyte: Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja kasvismureke. Paista kunnes mureke on saanut hieman väriä. Mausta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Levitä täyte pohjan päälle.
  3. Sekoita kulhossa kaurakerma, soijajogurtti ja öljy. Kaada täytteen päälle. Painele pinnalle puolitetut tomaatit.
  4. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut hieman väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele tuoreella basilikalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Soijarouhepiirakka