Suolaiset leivonnaiset

Soijarouhepiirakka

Suolainen soijarouhepiirakka, joka muistuttaa erehdyttävästi jauhelihapiirakkaa, maistuu vaikkapa iltapalaksi.

Soijarouhepiirakka

Suolaiset piirakat ovat käteviä tarjottavia illanistujaisissa ja juhlissa. Niitä voi syödä myös vaikka iltapalaksi, kuten minä tein eilen. Tämä vegaaninen soijarouhepiirakka muistuttaa todellakin jauhelihapiirakkaa, tosin jauhelihaa tässä ei tietenkään ole. Täytteenä on pakastealtaan valmista soijarouhetta. Jos haluat, voit toki käyttää kuivaakin soijarouhetta, jonka turvotat pannulla. Tällöin kannattaa maistella täytettä ja lisätä enemmän mausteita. Tämä piirakka on testattu sekasyöjillä ja ainakin testiraadin jäsenet olivat sitä mieltä, ettei soija maistu tästä läpi. Menisi siis ihan täydestä jauhelihapiirakasta vannoutuneille lihansyöjillekin! Olen tehnyt vastaavanlaista piirakkaa aiemminkin. Siskollani oli itse asiassa viime viikolla tällaista myös töissä mukana ja piirakka aiheutti hieman annoskateutta 😉

Juustoa tässä ei ole, mutta tähän voi halutessaan lisätä täytteen päälle vegaanista juustoraastetta ennen kerma-jogurttikastikkeen lisäämistä. Vegaaninen juusto ei nimittäin sula samalla tavalla kuin lehmänmaitojuusto, joten sitä ei ainakaan kovin suuria määriä kannata aivan päällimmäiseksi lisätä.


Soijarouhepiirakka

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl rypsiöljyä

Täyte:

  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 175 g valmista soijarouhetta (esim. Hälsans Kök tai Anamma)
  • 70 g aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Päälle:

  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 dl maustamatonta ja makeuttamatonta soijajogurttia
  • 0,5 rkl perunajauhoja
  • 1 tl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vegaanisella margariinilla voidellun piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia 200 asteessa.
  2. Valmista täyte: Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja kasvismureke. Paista kunnes mureke on saanut hieman väriä. Mausta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Levitä täyte pohjan päälle.
  3. Sekoita kulhossa kaurakerma, soijajogurtti, perunajauho ja öljy. Kaada täytteen päälle.
  4. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kerma-jogurttikastike on hyytynyt ja piirakka on saanut hieman väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki! Kokeile soijarouheen tilalla kantarelleja tai muita sieniä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *