Ylläs
Tarinoita

Kohokohdat 2019

Vuosi 2019 alkaa olla takana ja ihan kohta otetaan jo vastaan kokonainen uusi vuosikymmen! Haluan vielä kerran palata tähän vuoteen ja katsoa, mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä 🙂 Tässäpä siis kohokohdat vuodelta 2019.

Tammikuu

Kohokohdat 2019 Rokua

Tammikuun kohokohta oli ehdottomasti valjakkohiihtoleiri Rokuan upeissa maisemissa. Pakkasta oli koko leirin ajan yli 20 astetta, mutta se ei menoa haitannut. Tammikuussa etsin täydellistä browniereseptiä ja päädyin leipomaan ihania brownieita Gasto Pahalapsen ohjeella. Edelleen olen sitä mieltä, että nämä ovat hyvät perusaineista valmistuvat browniet.

Helmikuu

Kohokohdat 2019 Alma
Kuva: Mari Moisala

Helmikuun suosituin resepti oli ehdottomasti vegaaninen versio superherkullisesta Emma Ivanen kolmen aineen Nutella-juustokakusta. Oman ohjeeni löydät täältä. Leipomisen ohella kilpailin valjakkohiihdossa ja vietin synttäreitä.

Maaliskuu

Raakapallot

Maaliskuussa pääsin vihdoin täällä blogissakin ensimmäisen raakareseptin pariin ja blogiin päätyi kolmen raakapalleron ohjeet. Tein myös jotain radikaalia maaliskuussa: jätin leipuri-kondiittoriopinnot kesken ja päätin jatkaa elämää diplomi-insinöörinä. Kondiittorin opinnot eivät olleetkan sellaisia kuin halusin ja vegaanina minun oli vaikea selvitä sellaisessa perinteisessä kananmuna-voi-kerma-valtakunnassa…

Huhtikuu

Soijarouhepiirakka

Huhtikuun alussa julkaisin tähän saakka ainoan suolaisen reseptin blogissa – soijarouhepiirakka! Tuo resepti on ollut todellinen menestys ja se oli myös toiveresepti. Huhtikuussa oli myös suuri päivä, kun Kanelikeidas täytti 1 vuotta! Sen kunniaksi avasin ehkä ensimmäistä kertaa vähän omaa taustaani ja leivoin aivan mielettömän hyvää gluteenitonta mutakakkua.

Toukokuu

Raakakakku

Toukokuussa blogin puolella oli hiljaista. Kesän kynnyksellä odottelin jo kovasti uintikelejä samalla testaillen raakakakkureseptiä. Loppukuusta blogiin pääsi lopulta tämä herkullisen makuinen ja värinen kuningattaren raakakakku.

Kesäkuu

Kohokohdat 2019 Ylläs

Kesäkuussa lomailin Ylläksellä ja olisin voinut jäädä sinne. Nautin luonnosta ja kävin jo heti alkukesästä uimassa meressä. Blogin puolella olin tuottelias, kun ehdin kirjoitella useamman reseptin tännekin. Valmistin raakasuklaatorttua, valkosuklaa-raparperimuffinsseja sekä raparpericrumblea.

Heinäkuu

Kohokohdat 2019

Heinäkuussa olin jatkuvasti avovedessä uimassa tai maastossa pyöräilemässä. Tai poluilla juoksemassa. Siispä blogissa oli jälleen melko hiljaista. Muutenkin kesän aikana blogi oli alkanut stressaamaan ja välillä jopa pohdin, haluanko edes kirjoittaa koko blogia. Lopulta päätin, että julkaisen vain silloin, kun siltä tuntuu. Ihan täysin hiljaista ei täällä sentään ollut, leivoin ihanaa maisemakahvilan raparperipiirakkaa vegaanisena versiona.

Elokuu

Suklaa-raakakeksit

Elokuun ehdoton kohokohta oli muutto Leville. Olin asunut siellä aikaisemminkin, joten sinänsä paikka oli minulle ennestään tuttu. Ennen muuttoani ehdin kuitenkin valmistaa vielä suklaisia raakakeksejä.

Syyskuu

Kohokohdat 2019 Kumputunturi

Syyskuussa lopetin silloisen työni ja hetken aikaa minulla oli mahdollisuus pohtia tulevaisuuttani. Samalla halusin myös keskittyä leipomiseen uudella innolla. Hukassa ollut inspiraatio oli jälleen löytynyt! Valmistin maailman parhaita gluteenittomia brownieita ja kehittelin reseptin gluteenittomaan banaanileipään. Leipomisen lisäksi kiipesin tuntureille ja nautin luonnosta yhdessä Alman kanssa.

Lokakuu

Kohokohdat 2019 Ainiovaara

Lokakuussa oli blogin puolella hiljaista, vaikka lokakuu ei muussa elämässäni ollut mitenkään hiljainen. Muutin takaisin Tornioon ja aloitin uudessa työssä. Siinä ei jäänyt paljon aikaa leipomiselle. Yritin sovittaa yhteen uuden työn vaatimukset ja treenit. Ei ollut helppoa ja jouduin ylikuormituksen takia pistämään urheilun tauolle muutamaksi viikoksi.

Marraskuu

Kohokohdat 2019 Sirkka

Marraskuussa ei tapahtunut blogissa yhtään mitään. Luovuin Levin talostani ja jatkoin työn ja vapaa-ajan kanssa tasapainoilua. Pääsin uudelleen treeneihin kiinni jälleen marraskuun alussa. Hiljalleen aloin jo haaveilla tulevasta joulusta…

Joulukuu

Halva-taatelitortut

Joulukuussa kirjoitin hyvin erilaisen postauksen ja kerroin kuvien avulla arkipäivästäni ja luonnon merkityksestä elämässäni. Valmistelin joulua ja leivoin Chocochilin Elinan ohjeella itämaisia joulutorttuja halva-taatelitäytteellä. Työn ja treenien yhteensovittaminen alkoi olla jo luontevaa ja treeneissäkin pääsin etenemään. Joulukuu oli hyvä 🙂

Onnellista uutta vuotta!

Noora